Следвайте Гласове в ТелеграмCredit Suisse призовава Швейцарската централна банка за публична

...
Следвайте Гласове в ТелеграмCredit Suisse призовава Швейцарската централна банка за публична
Коментари Харесай

Credit Suisse се е обърнала към Швейцарската централна банка с молба да демонстрира подкрепа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Credit Suisse приканва Швейцарската централна банка за обществена проява на поддръжка, откакто по-рано денем акциите й се сринаха с поти 30%, предизвиквайки по-широка ликвидация на акции на европейски и американски банки, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки три лица, осведомени с въпроса.

Искането на Credit Suisse пристигна, откакто акциите й се сринаха по-рано през търговията в сряда с близо 30% към 1,56 швейцарски франка вследствие на новината, че главният акционер - Saudi National Bank съобщи, че не може да даде повече поддръжка.

Свързани публикации: След банкрутите в Съединени американски щати се разклати и втората по величина банка в Швейцария

Според финансово издание Credit Suisse също по този начин е поискала сходна вербална поддръжка и от Finma, швейцарския регулатор, само че нито една от институциите към момента не е решила да се намеси обществено.

" Изглежда неизбежно Швейцарската централна банка да би трябвало да се намеси и да обезпечи избавителен пояс “, разяснява Октавио Маренци, анализатор в Opimas. " Швейцарската национална банка и държавното управление на Швейцария са изцяло наясно, че банкрутът на Credit Suisse или даже всевъзможни загуби от страна на притежателите на депозити биха унищожили репутацията на Швейцария като финансов център ", добави той.

Междувременно акциите на Credit Suisse се търгуват на загуба с към 18% преди края на европейската търговия.


Инфо: БНР

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР